Hoe bereid je je voor op een reis naar Amerika?

Amerika, het land van onbegrensde mogelijkheden. Een vakantie naar Amerika betekent dus een onvergetelijke tijd! Dit land heeft voor iedereen genoeg te bieden. Of je nou een strand- of cultuurliefhebber bent voor iedereen is er een activiteit te doen! Een fietstocht in New York, liggen op het strand in Miami of het bezoeken van verschillende natuur parken in Amerika. Noem maar op! Plan je een vakantie naar de Verenigde Staten, dan komen onderstaande reistips zeker goed van pas.
1. Geldzaken
✓ Controleer voor vertrek de wisselkoers.
✓ Bedenk de voordeligste optie voor jou: hier geld bestellen, ter plaatse wisselen of pinnen.

Betalen in Amerika doe je met de dollar. Bij sommige banken kan je vooraf al dollars bestellen. Kan dat niet, ga dan ter plaatse naar een wisselkantoor. Je checkt best eerst even de wisselkoers, zodat je niet te veel euro’s betaalt.
Natuurlijk kan je ook met je bankkaart of creditcard pinnen, maar dan moet je ook rekening houden met een extra kost. Vraag even na bij je bank wat je precies bijbetaalt per verrichting.

Beste reistijd
De beste reistijd om de VS te bezoeken is in de periode april – november. In deze periode is het niet té koud en ook niet té warm. Hou je meer van de kou? Dan moet je vooral in de maanden april, mei, juni, september of oktober naar Canada gaan. In deze periode is het erg rustig in canada, doordat de temperatuur laag is. Tijdens de maanden juni en augustus is het een ander verhaal. Het is niet alleen druk qua toeristen, maar de temperaturen kunnen ook flink oplopen.

Reisdocumenten
✓ Nederlandse identiteitskaart
✓ ESTA Visum

Heb je een reis gepland naar Amerika, dan moet je voor vertrek de nodige documenten in orde brengen. In ieder geval moet je natuurlijk je paspoort meenemen en tonen op de douane. Maar vergeet ook je visum niet! Dit kan je binnen 5 min. zonder formulieren in te vullen online en geheel in het Nederlands aanvragen. Vraag het ESTA Visum aan op Evisumservice.nl!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *