Praktische informatie

Als u op vakantie wilt gaan naar Amerika zult u met een aantal zaken rekening moeten houden. U kunt namelijk niet zomaar op het vliegtuig stappen en naar de Verenigde Staten reizen zonder enige voorbereiding.

Visum

Amerika valt uiteraard niet binnen de Europese Unie, dus er zijn wat zaken anders geregeld dan dat u misschien gewend bent. Naast een paspoort dat nog tot tenminste het einde van uw verblijf in de Verenigde Staten geldig is kan het zijn dat u over een visum moet beschikken. Voor personen die minder dan 90 dagen op vakantie gaan in Amerika is dat niet nodig. U moet wel in alle gevallen aangifte doen bij de douane. Het formulier hiervoor krijgt u in het vliegtuig en moet u dan ook tijdens uw vlucht invullen. Zorg dus dat u een pen in uw handbagage heeft zitten!

Dollars

In Amerika is het betaalmiddel, de dollar. Houdt hier rekening meer bij uw vakantie naar AmerikaZoals u wellicht wel weet betalen ze in Amerika met Amerikaanse dollars. Het is aan te raden om al voor uw vertrek naar een geldwisselkantoor te gaan, zodat u op de luchthaven in Amerika aankomt met dollars in uw zak. Uiteraard kunt u op de luchthaven ook dollars pinnen, maar u kunt beter voorbereid op pad gaan. Stel dat u uw pinpas kwijtraakt of dat deze beschadigd raakt, dan staat u daar zonder geldig geld. Zorg dus altijd voor een voorraadje aan contant geld!

Klimaat

Ook het klimaat in Amerika is heel anders dat dat van hier. Het is natuurlijk afhankelijk van waar u in Amerika heen gaat, maar zorg in ieder geval dat u goed voorbereid bent! Amerika kent voor een deel een kustklimaat, maar een groot deel bestaat ook uit landklimaat. Aan de kust is het heerlijk vertoeven, maar als u meer landinwaarts op vakantie gaat kan het zijn dat het daar heel koud of extreem warm weer is, afhankelijk van in welke periode u op vakantie gaat. Bereid u dus altijd goed voor!

Vlieg je vanaf Schiphol en wil je de auto parkeren, kijk dan eens op Parkerenschipholairport